Sådan formidler vi

YderZonen realiserer et unikt formidlingskoncept med hands-on og minds-on
En balance mellem leg og læring, mellem flow og fordybelse, mellem hands-on og minds-on kan vise en bid af virkeligheden og udvikle kompetencer, som bidrager til en bæredygtig verden.

På ekspedition ind i ressourcernes verden
Man besøger YderZonen som opdagelsesrejsende, der tager på ekspedition og udforsker mødet mellem natur og civilisation. En ekspedition formes som en fortælling, der leder deltagerne igennem en af YderZonens mange verdener. Det kan være energiens, affaldets eller vandets verden, hvor deltagerne gør stop ved forskellige stationer undervejs for at udforske og finde svar.

Ekspeditionerne kan varieres og kombineres og tilpasses de besøgendes alder og faglige niveau. Ved stationerne sættes deltagerne i situationer, hvor de må eksperimentere, træffe valg og argumentere for dem. Målet er at motivere dem til at engagere sig og udvikle deres kompetencer, så de kan give deres bidrag til en bæredygtig verden.

I skæringspunktet med den autentiske verden
Som en del af besøget på YderZonen inviteres eleverne indenfor på et af de nærliggende anlæg, fx forbrændingsanlægget, genbrugspladsen eller rensningsanlægget. Her møder eleverne mennesker, der beskæftiger sig med forsyningsvirksomhed til daglig, og de får lejlighed til at sanse og opleve alt i original skala. Eleverne får førstehåndserfaringer fra mødet med virkeligheden, og deres erindringsbilleder fra besøget kan dyrkes videre i YderZonens stationer.

Eventyrlige rammer i en original æstetik
I YderZonen rejser ekspeditionsdeltagerne i et univers skabt af genbrugsmaterialer, bygget sammen til fantasifulde og overraskende fortællinger. Vi vil skabe en unik og eventyrlig stemning, der kan forvandle de besøgende fra tilskuere til aktive, søgende ekspeditionsdeltagere, der inspireres til at reflektere og tænke nye tanker. Design og didaktik